Michael Graversen (26) ved ikke, at Grindsted, hvor han er vokset op, er hjemsted for en af Danmarks tre største forureningsskandaler. Først da han i radioen hører om de faretruende fremtidsudsigter for grundvandet, bliver han opmærksom på, at han er vokset op på et kemisk losseplads.

 

I JORDEN ER GIFTIG tager Michael Graversen tilbage til Grindsted, for at placere et ansvar for oprydningen af de 100.000 tons kemisk affald, der langsomt siver ned mod det midt- og sønderjyske grundvand – de kommende generationers vandressourcer.

 

Men Michaels mission vækker ikke genklang i lokalsamfundet. Hverken borgere eller lokale politikere anser hans bekymringer som væsentlige. “Der er ikke mere i jorden,” siger ejeren af et kolonihavehus, der ligger i baghaven af Grindstedværket, der har dumpet affaldet, og “Intet kan tage de gode resultater fra os,” siger den tekniske chef i Grindsted kommune.
Også på højere politisk plan skyder embedsmænd og politikere ansvaret frem og tilbage. Hos miljøminister Connie Hedegaard, holder pressechefen Michael på afstand, og tilsidst er der ingen anden vej end at dukke op på Christiansborg og konfrontere ministeren direkte. Det må være muligt at finde en løsning!

 

JORDEN ER GIFTIG er en personlig båret historie om et lokalsamfund, der ikke kan overskue at kende sandheden og om passivitet og manglende ansvarsfølelse i det politiske system.

Pin It on Pinterest