DK / UK

MIG & MIN NÆSE

- en film af Ziska Szemes

 

Ziska er født og opvokset i Sverige. Alligevel bliver hun ofte spurgt, hvor hun kommer fra. Hun ser nemlig ikke svensk ud. I ME & MY NOSE tager Ziska af sted på en rejse, for at finde ud af, om hun er svensk, hvordan hun får en svensk næse, og hvordan sådan en egentlig ser ud.

 

Hun ender sin rejse i København, hvor hun bor med sin familie. Hun har fundet ud af, at hun aldrig bliver svensk eller dansk på en sådan måde, at hun kan være en af 'os danskere' eller 'os svenskere'. Hun må være svensk og dansk på sin egen måde.

 

ME & MY NOSE er en film om identitet. Som publikum kommer vi med, når Ziska tager ud for at finde sin identitet. Vi oplever hendes forvirring omkring, hvad hun er - svensk, dansk, parsi, indvandrer? Temaet er aktuelt og rammer tidens ånd - ikke bare i Norden. ME & MY NOSE er dokumentar tilsat elementer af animation og special effects. Filmen er et bidrag til den debat, der foregår i bla. de danske og svenske samfund om integration og nationale værdier.

 

Length: 28' 15''

Genre: Documenty with animation

Director: Ziska Szemes

Producer: Lise Saxtrup

Script: Ziska Szemes and Mikkel Hede

Editor: Charlotte Arnholtz

Cinematographer: Erik Molberg Hansen, DFF

Sound design: Christian Lørup

 

Se filmen på FILMSTRIBEN

 

Filmen er co-produceret af KRAFTFILM v Malin Söderlund.

ME & MY NOSE er udviklet af Ziska Szemes og Lise Saxtrup i KLASSEFILM i samarbejde med Det Danske Filminstitut, og MEDIA New Talent.

ME & MY NOSE er støttet af Det Danske Filminstitut, TV 2 Danmark, Undervisingsministeriets Tips- og Lottomidler, Det Svenske Filminstitut, SVT, Nordisk Film- og TV-fond, Animationssammenslutningen.

 

 

ME & MY NOSE er blevet vist på følgende festivaler: CPH:DOX (2009), GIFF (2010), Tempo (2010), Films de Femmes in Creteil (2010), Lilla Festivalen (2010), One Word International Festival (2011), Manlleu Film Festival (2011). Filmen vandt Créteil University Jury Award for Best European Short Film ved Films de Femmes i Creteil i 2010. 

 

© KLASSEFILM 2009

 

KREDITS

 

INSTRUKTØREN OM FILMEN

 

OM INSTRUKTØREN ZISKA SZEMES