DK / UK

AMERICAN LOSERS

 

- en film af Ada Bligaard Søby

Hvor ellers end i New York er grænsen mellem at være en vinder og en taber så utydelig og uklar? Hvem er vindere, og hvad definerer en taber?

 

To forskellige individer, Kimberle og Kevin, kan i visse øjne opfattes som tabere. Men i instruktør Ada Bligaard Søbys øjne er de vinder og helte. Fordi de tør stå ved at leve et liv på en usikker kurs, fordi de har et selvironisk blik og fordi de tør tage en unik plads i verden. I AMERICAN LOSERS har Ada skildret to smukke mennesker, der jagter det 21. århundredes version af den amerikanske drøm.

 

Kimberle - en rockstjerne-aspirant fra Bibelbæltet - lever et fuldblods New Yorker liv. Hendes energi er uendelig i hendes forsøg på at klare den i storbyen, samtidig med at hun konstant presser sig selv for at kunne tjene penge og nå til øvetimer i PSYCHIC DRIVE. Kevin er en enspænder. En autodidakt forfatter, der er begyndt på college som 40-årig. Han bor alene i et hus 30 km nord for New York og bruger størstedelen af sin tid på at læse og skrive i en evig søgen efter store filosofiske og romantiske spørgsmål.

 

AMERICAN LOSERS er en reportage dagbog. Filmen er en almindelig historie i et ualmindelig collage af billeder og følelser. Med filmen vil instruktøren gerne udfordre publikums ofte overfladiske domsfældelser over os selv og hinanden, kigge den amerikanske drøm efter i sømmene og stille spørgsmålet: Hvorfor er det så svært at leve op til sine egne forventninger?

 

Med musik af Devendra Banhart og A Place To Bury Strangers. 

 
Længde: 58' 30''
Genre: Dokumentar
Instruktør: Ada Bligaard Søby
Producer: Lise Saxtrup
Manuskript: Ada Bligaard Søby
Fotografer: Ada Bligaard Søby og Josh Nussbaum
Klipper: Charlotte Munch Bengsten

 

AMERICAN LOSERS er produceret med støtte fra DFI, Filmværkstedet.

 

AMERICAN LOSERES blev vist på CPH:DOX (2006), Cinequest (2007) og Hot Docs (2011).

 

© KLASSEFILM 2006


KREDITS

 

OM INSTRUKTØREN ADA BLIGAARD SØBY